Previous Frame Next Frame
Dit boek is een thematische selectie van een bundeling citaten, spreuken, gedachten en complimenten die je doen stilstaan bij alle facetten van het leven en de kracht van het positivisme.

De zes thema's zijn: inzicht, loslaten, motiveren & inspireren, respect, kracht en geweldloosheid.

Positieve gedachten en complimenten -of ze nu van oude wijsheren of hedendaagse denkers of volkswijsheden zijn- ze hebben allemaal gemeen dat ze je op weg kunnen zetten, je kop helder maken, steun geven, je kriebels of koude rillingen bezorgen, ons doen groeien en vertrouwen, wilskracht en energie geven. En geloof in eigen kunnen.


          Een boek vol 'adembenemende krachtgevers'.

          Een boek om te lezen en te herlezen.

          Perfect als geschenk.


Paul V. (bedrijfsleider): 'Ik laat één van mijn medewerkers elke dag de spreuken volgen. De eerste vergadering van de week selecteer ik dan een citaat die als spreuk van de week dienst doet. Ik vind dat erg belangrijk voor de motivatie. Ondertussen heb ik het boek cadeau gedaan aan mijn vijf medewerkers'
 
Bob V.: 'Ik kijk elke dag opnieuw uit naar de volgende spreuk. Je voelt dat ze doordacht gekozen zijn. De levenswijsheid komt je zo tegemoet'

Caroline Stevens (freelance journaliste voor o.m. magazine Goed Gevoel): 'Een wijs en krachtig mooi boek'Het boek telt 72blz en kost 15€ excl. verzendingskost (4€ voor België en 15€ voor Nederland)
U kan het bestellen via een mail naar info@zinloosgeweld.net


Het boek is ook te koop in:

-De Korf, Frans Gevaertstraat 2 te Sint-Amandsberg/Gent
-Standaard Boekhandel


Bespreking van blogjournalist Johan Dhaene, verschenen op 31.08.2015 op www.bloggen.be/plietsplets:

De overgang van een aangename verlofperiode naar een hervatting van de werkzaamheden of andere activiteiten gaat meestal gepaard met een gecombineerd gevoel van spijt en blijheid. Afhankelijk van het overheersende gevoel is het niettemin belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten, maar met een gerust gemoed de eerste dagen tegemoet te zien en op een enthousiaste manier de draad weer op te nemen. Een ideaal hulpmiddel hierbij is ongetwijfeld het boek “100 positieve gedachten & complimenten” dat onlangs werd uitgegeven en samengesteld door Carine en Christian Lapinne, de gangmakers van vzw Zinloos Geweld die sinds 2006 alles uit de kast halen om via positieve prikkels het pesten, het geweld, de verzuring en de onverschilligheid tracht te voorkomen of te verminderen.Het handige formaat van het boek zorgt er alvast voor dat de lezer het altijd en overal met zich mee kan nemen en op die manier steevast zeker is om op het even welk moment een gedacht of een compliment uit het boek te halen. Enerzijds voor jezelf wanneer het eens wat moeilijker wordt, anderzijds voor een ander die je dan graag eens op positieve manier wil benaderen. Het boek is ingedeeld in enkele thema’s die elk een lading gedachten en complimenten dekken: inzicht, loslaten, motivatie en inspiratie, respect, kracht en geweldloosheid. Geen loze woorden maar stuk voor stuk facetten uit het leven die inspirerend kunnen werken en tegemoetkomen aan het positivisme dat een mens in zich heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van: “Wat jammer dat mensen geen problemen kunnen ruilen. Want iedereen weet goed hoe hij die van een ander moet oplossen”. Of: “Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten”.Dat laatste is trouwens een citaat van Martin Luther King die samen met een pak andere (on)bekende namen door de samenstellers werd uitgekozen. Zo lees je ook uitspraken van Dalai Lama, Molière, Herman De Coninck, Paulo Coelho en Olaf Hoenson … om er maar een paar te noemen. Het had ongetwijfeld serieus wat voeten in de aarde om uiteindelijk te belanden tot de 100 geselecteerde citaten, maar het resultaat mag er zijn. Elk citaat zorgt tevens voor een apart gevoel en voert de lezer mee doorheen de jungle van gedachten. Niet voor niets worden dergelijke uitspraken immers gelinkt aan het begrip “levenswijsheid”. Ik had na het lezen van de 100 gedachten en complimenten geen enkele moeite om mezelf te overtuigen vanaf vandaag dagelijks het boek open te slaan om anderen eens  te complimenteren of om mezelf nog méér te motiveren. “Wie durft te verwalen, vindt nieuwe wegen”.Een boek om te koesteren of gewoonweg om iemand cadeau te doen!
(Johan Dhaene)

Frans Van Damme in De Streekkrant (18.11.2015):

Een opmerkelijke uitgave...Iedereen heeft wel eens een stemmetje in zijn hoofd wat leuke en lieve dingen kan zeggen, een stemmetje wat ons verder helpt. Soms horen we het niet. Daarom is het boek, uitgebracht door vzw Zinloos Geweld, van onschatbare waarde...De vereniging wil niet vanaf de zijlijn toekijken, maar wil een duidelijk signaal geven aan de samenleving en iedereen overtuigen van de kracht van geweldloosheid. Het boek, dat eventjes stilstaat bij alle facetten van het leven, past perfect in hun doelstellingen...Het boek laat je ontdekken hoe je leven elke dag een beetje mooier kan worden. Een citaat in het boek is typerend voor het ganse opzet: "Er is maar één ding mooier dan gelukkig zijn. Dat is anderen helpen om ook gelukkig te zijn". Het boek is een pareltje van positiviteit.